Related Quizzes

Use this Quiz

Copy this quiz into your free Interact account, edit the content however you'd like, set it up and then share it on your website and social media channels.

Create Your Own Quizzes With Interact For Free!

Sign Up For Free

Are You Really Good at Real Estate Basics?

Take this awesome quiz to put your Real Estate knowledge to the test.

Quiz Questions

  • 1.
    1 square yard = _____sq. ft?
    • A.
      1.75
    • B.
      3.3
    • C.
      10.76
      (Correct Answer)
    • D.
      9
  • 2.
    2. Carpet Area is the area enclosed within the walls, i.e the actual area to lay the carpet.
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 3.
    3. What is the full form of FSI?
    • A.
      Floor Space index
      (Correct Answer)
    • B.
      Flat Space Index
    • C.
      Field Space Index
    • D.
      Farm Space Index
  • 4.
    4. Built-up Area Includes the carpet area, the wall thickness, balcony area until the inside walls.
    • A.
      False
    • B.
      True
      (Correct Answer)
  • 5.
    5. What is the act of transferring the rights, title & ownership of a property from one person to the other?
    • A.
      Reluctance
    • B.
      Conveyance
      (Correct Answer)
    • C.
      Accordance
    • D.
      Dependence
  • 6.
    1 Acre = _________ sq. yards?
    • A.
      4840
      (Correct Answer)
    • B.
      4048
    • C.
      43560
    • D.
      10000
  • 7.
    7. Full form of NDA is?
    • A.
      No Downpayment agreement
    • B.
      Normal Downpayment agreement
    • C.
      Non-Decendence agreement
    • D.
      Non-Disclosure agreement
      (Correct Answer)
  • 8.
    8. Freehold property is the unrestricted ownership of the whole real estate property.
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 9.
    In Benami Ownership, the title of the property is in one party’s name and the real ownership is in another party’s name.
    • A.
      False
    • B.
      True
      (Correct Answer)
  • 10.
    10. What is full form of RERA?
    • A.
      Real Estate Regulatory Authority
      (Correct Answer)
    • B.
      Real Estate Rural Authority
    • C.
      Regulatory Estate Rural Authority
    • D.
      Real Estate Regular Assets

Quiz Outcomes

  • 1.
    0 to 3 correct:
    Real Estate Beginner
    Okay, so you didn't do that great. That's okay; everyone starts somewhere! Hopefully from taking this quiz you have already learnt some valuable insights, meaning you already know more than most business owners when it comes to Real estate.
  • 2.
    4 to 7 correct:
    You Know More Than The Average Business Owner
    Good on you! You're already ahead of the curve when it comes to Real Estate Knowledge. Don't stop now! There are still some things you can work on.
  • 3.
    8 to 10 correct:
    Real Estate Expert
    You're pretty much an expert when it comes to Real Estate Basics. Good for you, it's important to stay ahead of the curve so that you can continue to grow your business online.