Related Quizzes

Use this Quiz

Copy this quiz into your free Interact account, edit the content however you'd like, set it up and then share it on your website and social media channels.

Create Your Own Quizzes With Interact For Free!

Sign Up For Free

Social Adaptation & Genuinity Scale

How adaptable are you in social situations? Are you always your genuine self? Find out now!

Quiz Questions

  • 1.
    1.) It is difficult to mirror other’s behavior 
    • A.
      True
    • B.
      False
      (Correct Answer)
  • 2.
    2.) I act in a way that is genuine to my beliefs and feelings 
    • A.
      True
    • B.
      False
      (Correct Answer)
  • 3.
    3.) In general, I make no effort to say or do things I know others will like 
    • A.
      True
    • B.
      False
      (Correct Answer)
  • 4.
    4.) I find it difficult to debate for things I do not believe in 
    • A.
      True
    • B.
      False
      (Correct Answer)
  • 5.
    5.) I am able to make spur-of-the-moment presentations or talks on subjects I am not overly familiar with 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 6.
    6.) I am willing to put on a show to impress people 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 7.
    7.) If uncertain in social situations, I will mirror other’s behaviors 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 8.
    8.) I could make a proficient actor 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 9.
    9.) In general, I don’t seek advice for movies, books, or music to enjoy 
    • A.
      True
    • B.
      False
      (Correct Answer)
  • 10.
    10.) Others often interpret my emotions as being stronger than they actually are 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 11.
    11.) My laughter is more pronounced watching comedy with others than alone 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 12.
    12.) When in a group setting, I am not the center of attention 
    • A.
      True
    • B.
      False
      (Correct Answer)
  • 13.
    13.) I act differently dependent upon who I am around 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 14.
    14.) I struggle making others like me 
    • A.
      True
    • B.
      False
      (Correct Answer)
  • 15.
    15.) I pretend to have a good time, even if I am not 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 16.
    16.) People often misinterpret who I am as I can appear to be someone I am not 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 17.
    17.) I am unwilling to change my thoughts or actions in order to please others 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 18.
    18.) My friends would describe me as an entertainer 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 19.
    19.) In an effort to make others like me, I am willing to do/say what I think others want me to 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 20.
    20.) Charades and improv actinging have never been a strong suite of mine 
    • A.
      True
    • B.
      False
      (Correct Answer)
  • 21.
    21.) I have difficulty altering my behavior to suit different social settings 
    • A.
      True
    • B.
      False
      (Correct Answer)
  • 22.
    22.) In social settings I rarely am the one telling jokes or stories 
    • A.
      True
    • B.
      False
      (Correct Answer)
  • 23.
    23.) I sometimes feel out-of-place around people which impedes my ability to show up 
    • A.
      True
    • B.
      False
      (Correct Answer)
  • 24.
    24.) If the means are justified, I am able to tell a bold faced lie 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False
  • 25.
    25.) I sometimes act deceivingly friendly in order to gain an ally I don’t like 
    • A.
      True
      (Correct Answer)
    • B.
      False

Quiz Outcomes

  • 1.
    0 to 8 correct:
    Extremely Genuine
    If your score is low on the self-monitoring scale, this suggests that you are totally confident about yourself. Most likely, you do not believe you should be concerned about self-presentation, and you feel at ease with being the “real” you. You may feel this way because giving a false impression makes you uncomfortable, or you are not good at interpreting cues from others and acting accordingly. You cannot figure out how to act so you’ll be accepted. Fitting in with new acquaintances who are unfamiliar to you may be problematic for you at first.
  • 2.
    9 to 17 correct:
    Selectively Genuine & Adaptable
    If your score is midrange on the self-monitoring scale, the number suggests that you only monitor yourself to a certain extent at certain times, and you don’t always alter your behavior very much. Those with a self-monitoring score higher than yours have a tendency to alter their behavior to a greater extent, and it depends on what type of social atmosphere those people are in. Those with a score lower than yours have a tendency to act in the same manner all the time, no matter what type of social environment they’re in.
  • 3.
    18 to 25 correct:
    Highly Socially Adaptable 
    If your score is high on the self-monitoring scale, the suggestion is your sense of self is extremely pliant and flexible. Those who score high can usually interpret social cues well and change the way they act accordingly. This score says you will most likely be able to present yourself differently in a variety of social situations. Performing artists and people who are entertainers usually have these characteristics. Those who have a self-monitoring score that’s high are usually excellent at discerning deception in people, and they are adept at effecting how they feel emotionally.